Vés al contingut

Encaixant reptes de futur a les organitzacions de salut i social – II Trobada de responsables i tècnics de formació i desenvolupament

Cas d'èxit
UCF

Celebrem la II Trobada de responsables i tècnics de formació i desenvolupament d’organitzacions de salut i social a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

Caixes - I Trobada de responsables i tècnics de formació i desenvolupament 2023

Ahir, dia 15 de febrer, es va celebrar la II Trobada de responsables i tècnics de formació i desenvolupament d’organitzacions de salut i social a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC).

La jornada, organitzada per Unió Consorci Formació i l’Institut Català de la Salut, va comptar amb més de 100 professionals de les àrees de formació, desenvolupament i recursos humans de diverses organitzacions del sistema sanitari de Catalunya.

La sessió va comptar amb les ponències d’Ismael Peña, Director de l’EAPC; Eulàlia Pla, Subdirectora general de Recerca, Innovació i Desenvolupament de l’EAPC; Àngels Sandin, Responsable de la Unitat de Gestió del Talent i Lideratge de l’ICS; Glòria Serrano, Responsable de projectes d’UCF i Oscar Dalmau, Director d’Innovació i Desenvolupament d’UCF.

L’Ismael Peña, va inaugurar la sessió amb una conferència sobre “El Nou marc institucional de l’EAPC i el seu model d’aprenentatge i desenvolupament”, i tot seguit, l’Eulàlia Pla, va presentar “Els marcs competencials del perfil d’innovació, i del treball col·laboratiu en recerca i innovació”.

Posteriorment, Àngels Sandin i Gloria Serrano van presentar conjuntament una experiència formativa singular: El model i formació en “converses per al desenvolupament de persones i equips”, una de les competències clau en el rol de comandaments i directius avui dia, així com un simulador desenvolupat per UCF i ICS per posar en pràctica i avaluar aquesta competència.

Es va portar a terme una dinàmica i treball en equip amb la participació activa de totes i tots els assistent anomenada “Encaixant reptes de futur”. L’objectiu d’aquesta dinàmica va ser posar en comú els principals reptes, oportunitats i necessitats que afronten les organitzacions de salut avui dia, quins són els col·lectius a prioritzar des de les àrees de formació i desenvolupament, quines són les principals habilitats i competències transversals a potenciar, així com compartir nous projectes que les organitzacions estan portant a terme. La dinàmica, per tant, va consistir a construir unes caixes per grups a partir de les respostes, idees i conclusions generades.

Algunes de les conclusions que van sortir són:

  • La necessitat de canviar el model formatiu de cursos cap a un model d’aprenentatge i desenvolupament, mitjançant itineraris formatius personalitzats alineats amb les competències dels professionals.

  • La importància de l’acompanyament dins aquests itineraris de desenvolupament professional.

  • La necessitat de treballar habilitats transversals com la inclusivitat, l’empoderament, o la sostenibilitat entre d’altres.

  • La importància de formar a tots els col·lectius.

  • La importància d’avaluar i poder disposar de dades que evidenciïn la transferència del coneixement al lloc de treball.

Les darreres intervencions van anar a càrrec de la Gloria Serrano, qui va presentar les línies formatives amb finançament públic per al SISCAT, i Oscar Dalmau, amb la ponència “Tendències en aprenentatge corporatiu”.

Els participants van remarcar la importància de generar espais, dins el sistema, per compartir experiències i fer més efectives les solucions mitjançant la utilització i creació compartida dels recursos d’aprenentatge.

Per finalitzar, totes i tots els participants van poder gaudir d’un dinar pica-pica i networking.

Descobreix el catàleg de tota la formació en línia d’Unió Consorci Formació per a professionals del sector salut i social.