Vés al contingut

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell i UCF, pioners en una acció de Microlearning per difondre el “Procediment d’incidents violents”

Cas d'èxit
UCF

UCF desenvolupa un microcurs per formar els professionals de FHSJDM en l’abordatge de situacions derivades d'agressions o violència, tant física com verbal.

Snackson-incident-violent2

Unió Consorci Formació (UCF) ha  desenvolupat una acció de microlearning dirigida a tot el col·lectiu de professionals de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) per formar-los en l’abordatge de situacions derivades d'agressions o violència, tant física com verbal, per part dels usuaris i els seus acompanyants.

Aquest microcurs, ofereix una oportunitat de formació basada en les experiències pròpies dels i les professionals, amb l'objectiu de sensibilitzar-los i proporcionar-los les eines necessàries per actuar davant de situacions violentes

D’una banda, s'inclou una formació preventiva que capacita els i les professionals per evitar o reduir els riscos d'incidents violents. D'altra banda, el curs també aborda les actuacions i protocols de seguretat a realitzar en cas que ja s'hagi produït l’incident.

Aquest curs ha sigut creat amb la col·laboració de Snakson, plataforma integral per al desenvolupament de microcursos, que permet accedir a petites dosis de contingut, amb sessions de només 2-3 minuts al dia, directament des del telèfon mòbil. 

Snackson-incident-violent1

Actualment, uns 40 comandaments de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell estan realitzant aquest curs de microlearning, que està previst que acabi a finals de 2023.

La FHSJDM s'ha convertit en un exemple de referència en la utilització del microlearning com a iniciativa de difusió sobre procediments interns. 

De cara a 2024, la FHSJDM durà a terme aquest curs de microlearning a tota la plantilla, prioritzant els col·lectius en base als riscos i l'exposició a situacions d'incidents violents. I amb el potencial que ofereix la plataforma ja s'està plantejant nous reptes per al futur dins una àmplia campanya de formació.