Vés al contingut

UCF assisteix a les Jornades SEDISA per explorar el futur tecnològic i humà de la salut

UCF
Lideratge i gestió

Del 22 al 24 de maig, UCF ha tingut l'oportunitat d'assistir a les XIII Jornades nacionals de la Sociedad Española de Directivos de la Salud (SEDISA) celebrades a València. Aquest esdeveniment ens ha permès conèixer les darreres novetats del sector salut i social, i també presentar un pòster innovador sobre la humanització del lideratge mitjançant la pràctica simulada de converses de desenvolupament.

Pòster presentat a les jornades SEDISA 2024 sobre humanitzar el lideratge mitjançant la pràctica simulada de converses de desenvolupament

A les Jornades Nacionals de SEDISA (Sociedad Española de Directivos de Salud) s'han abordat temàtiques d'avantguarda que estan transformant el sector. Entre els temes destacats, es reflexionava sobre l'impacte de tecnologies emergents com la intel·ligència artificial, el blockchain i la computació quàntica. A més, es va fer un èmfasi especial en la importància de centrar-se en les persones, i el paper clau de les persones amb càrrecs directius des d'una nova dimensió on la tecnologia i l'estratègia són punts crítics pel futur del sistema sanitari. 

Dins aquest marc, UCF ha presentat un pòster titulat "Humanitzar el lideratge a través de la pràctica simulada de converses de desenvolupament". Aquest projecte formatiu té com a objectiu principal potenciar el rol actiu de les persones responsables d'equips en el creixement dels seus equips, proporcionant eines, recursos i metodologies efectives. El programa de 30 hores es duia a terme amb una simulació digital de tres hores per entrenar converses de desenvolupament en diferents casos i contextos, a més d'una jornada pràctica de simulació al CISARC – Centre d'Innovació en Simulació, a més d'un mòdul autoformatiu dels conceptes teòrics. Aquestes activitats permeten als i les participants entrenar en un entorn segur, on l'error es considera una oportunitat per a l'anàlisi i el desenvolupament de competències.

El Consorci de Salut i Social de Catalunya també ha participat en les XIII Jornades Nacionals de SEDISA, que s'han celebrat sota el lema Gestió Global de la Salut i que han reunit més de 1.500 directius de la salut de tota Espanya.