Vés al contingut

L'Institut Català d'Oncologia i l'Institut Bonanova col·laboren amb UCF en la creació del curs de Radioteràpia guiada per la imatge

UCF
Aprenentatge en salut
radioterapia_guiada_imatge.jpg

UCF posa marxa el curs de Radioteràpia guiada per la imatge en col·laboració amb els professionals de l’Institut Català d'Oncologia – Girona i de l’Institut Bonanova – Hospital del Mar.

Aquesta formació ofereix la possibilitat d'actualitzar conceptes, tècniques i protocols. Ha estat dissenyada per professionals en actiu amb una alta representació de centres sanitaris de Catalunya i de diferents categories professionals que participant en tot el procés.

Els tractaments en radioteràpia en els últims anys han canviat substancialment i en part és gràcies a la incorporació dels equips i les tècniques d'adquisició d'imatges en els acceleradors per poder verificar i realitzar els tractaments. Cada cop demanen més coneixements i expertesa en anatomia radiològica. El curs pretén actualitzar i millorar aquestes competències per donar seguretat al personal a l'hora de fer la seva feina.

S'ha elaborat una formació en línia, còmoda i de qualitat amb la qual millorar les habilitats i els coneixements. Pretén ajudar a professionals com tècnics i tècniques de radioteràpia, residents d'oncologia radioteràpica, residents de física mèdica o a l'equip d'infermeria a estar al dia en les últimes tendències del sector augmentant la confiança i l'interès en la feina diària.

Per altra banda, el curs de 30 hores en línia tutoritzat donarà la possibilitat d'ampliar i millorar la xarxa de comunicació i contactes amb professionals de diferents categories del servei i d'altres centres obrint el ventall de possibilitats a noves col·laboracions.

El programa formatiu ha estat desenvolupat sota la direcció i la coordinació acadèmica del següent equip de professionals:

  • Carles Muñoz Montplet, PhD - Director de Física Mèdica i Protecció Radiològica, Sistemes d'Informació. Cap de Servei de Física Mèdica i Protecció Radiològica ICO-Girona
  • Arantxa Eraso Urién, MD, PhD - Cap de Servei d'Oncologia Radioteràpica. Institut Català d'Oncologia (ICO). Hospital Universitari Dr. Josep Trueta. Professora de la Universitat de Girona. 
  • Ana Maria Cortés González - Coordinadora tècnics dosimetria - Institut Català d'Oncologia – Girona
  • Sergi Madirolas - Coordinador de l'Àrea d'Imatge per al Diagnòstic i MN, Radioteràpia i Dosimetria
  • Roger Grèbol Canal - Coordinador tècnics servei d'oncologia radioteràpica. Institut Català d'Oncologia - Girona

Per a més informació i inscripcions, visiteu la fitxa del curs aquí sota. 

radioterapia_guiada_imatge.jpg

Radioteràpia guiada per imatge

Hores
30h