Vés al contingut

Des de l’àrea Metropolitana Sud de l’ICS s’inicia un projecte estratègic, de la mà d’UCF, anomenat TRANSFORMA’T, amb l’objectiu de millorar les competències de les seves tutores i tutors de residents.

Cas d'èxit

Més de 70 tutors i tutores va finalitzar la setmana passada la primera edició del programa formatiu de tutores i tutors de residents de l’àrea Metropolitana Sud de l’ICS.

Des de l’àrea Metropolitana Sud de l’ICS s’inicia un projecte estratègic, de la mà d’UCF, anomenat TRANSFORMA’T, amb l’objectiu de millorar les competències de les seves tutores i tutors de residents. jpg

Per una banda es va realitzar la formació dels tutores/s novells, professionals que o bé s’estan iniciant en aquest nou rol o bé fa molt poc que l’han estan realitzant. En aquest cas el programa consistia en un curs de 6 hores, amb un mòdul online inicial on van treballar conceptes més teòrics i conèixer l’experiència de tutors experts, i 2 sessions presencials on es van realitzar activitats pràctiques.

Pel que fa a la formació dels tutores/s més experts, van poder realitzar diversos tallers de 4 hores de temàtiques diverses per poder ampliar les seves competències en la tutorització dels seus residents.

Els cinc tallers oferts van ser:

  • Habilitats docents per tutors experts de residents: Casos pràctics

  • Habilitats docents per tutors experts de residents:  L’avaluació dels aprenentatges.

  • Influència i habilitats comunicatives amb els  residents

  • Kit d’estratègies pedagògiques: potenciar l’aprenentatge

  • Els “nous” residents. Atendre la diversitat en un context canviant

L’èxit de la formació i la bona acollida que ha tingut entre les tutores i tutors de residents on l’han valorat molt positivament fa que ja es plantegin la realització de noves edicions de cara a  2022.