Vés al contingut

Ens comprometem: nous cursos en igualtat d'oportunitats i prevenció de l'assetjament sexual i per raó de sexe

UCF
Igualtat
Aprenentatge en salut

Ja estan disponibles dos nous cursos en línia sobre igualtat i prevenció de l'assetjament sexual. 

pas_prevenció_assetjament

Participant en el curs de Sensibilització en Igualtat d'Oportunitats, s'exploren polítiques institucionals contra la discriminació laboral i s'analitza el llenguatge sexista. El cus permet descobrir l'impacte de gènere en normatives i polítiques públiques, prevenint desigualtats. A més, dona eina per conèixer i actuar contra la violència de gènere amb recursos i programes especialitzats. És el curs necessari per a adquirir habilitats per encetar enquestes, elaborar polítiques i analitzar situacions discriminatòries. 

El segon curs que hem llençat vol actuar contra l'assetjament laboral i per raó de sexe. La formació permet identificar, abordar i prevenir aquestes situacions amb eines efectives. També fomenta la consciència sobre les discriminacions de gènere i lluita activament contra l'assetjament. Un curs per adquirir les competències clau i promoure un entorn laboral segur i respectuós per a tothom.

Estem treballant també en l'elaboració d'un curs en línia per a l'avaluació dels plans d'igualtat i per a la igualtat i no discriminació en l'àmbit laboral que estaran disponibles pròximament. 

A UCF ens hem compromès amb els objectius d’eliminació de desigualtat, així com amb la millora de la detecció, prevenció i abordatge de casos de violència masclista en l’àmbit de la salut i social. Mitjançant la formació, apostem per sensibilitzar i conscienciar a totes i tots els professionals sobre la necessitat de trencar amb vells estereotips de gènere. Considerem necessari implantar accions positives dins les institucions que integrin les diferents Àrees d’aplicació que abasta el Pla d’Igualtat. 

Entre les prioritats de sistema per a la salut a Catalunya establertes al Pla de salut de Catalunya 2021-2025 consta la perspectiva de gènere. Entre les estratègies derivades, la primera és justament la igualtat d’oportunitats en salut al llarg de la vida, reduint les desigualtats en salut potenciant la promoció de la salut de les persones en totes les etapes de la vida, fent èmfasi en els col·lectius en situació de vulnerabilitat i introduint la perspectiva de gènere. Més concretament, es preveu augmentar les capacitats de les i els professionals per a la detecció, atenció i seguiment de les violències masclistes. Els cursos en línia per a la prevenció de l'assetjament sexual i la sensibilització en la igualtat d'oportunitats volen contribuir a fer la diferència en la lluita per la igualtat de gènere!

sio_sensibilització_igualtat_oportunitats

Sensibilització en la igualtat d'oportunitats (20 h)

Hores
20h
Tots/es les professionals
pas_prevenció_assetjament

Prevenció de l'assetjament sexual i per raó de sexe (15 h)

Hores
15h
Tots/es les professionals