Vés al contingut

Conversant sobre el sector Sanitari i Sociosanitari Català en clau FP

UCF

El passat dijous dia 5 de maig va tenir lloc la vídeo conversa amb els experts que han elaborat l’Estudi Sanitari i Sociosanitari Català en clau FP. Aquest estudi analitza la situació actual al sector sanitari i d’atenció i cures a les persones grans i dependents, descriu les tendències innovadores d’aquests sectors i les tendències vinculades a la formació i el seu desenvolupament professional.

Els experts que van participar en la sessió van ser la Sra. Ana Vicente Olmo i el Sr. Angel Tarriño Ruiz, ambdós de l’Observatori de l’FP, Fundació BCN Formació Professional, i la Sra. Mónica Moso, PhD, Head of the Centre for Knowledge and Innovation a CaixaBank Dualiza.

Durant la conversa es van presentar les dades sobre la situació actual al sector sanitari i sociosanitari i es van presentar recomanacions i propostes d’actuació per millorar el sistema FP i el futur de la formació, entre les quals trobem:

– Pensar en cadena de valor i meta sector.
– Tenir una visió sistèmica: Desenvolupar una visió d’ecosistema d’allò sanitari i sociosanitari. Interconnexió: sectors, FP inicial i FP per a l’ocupació.
– Tenir una visió integral: qualificar, requalificar i acreditar els professionals. Posar les persones al centre d’atenció.
– Respondre els reptes dels sectors sanitari i sociosanitari.

Podeu descarregar la presentació aquí.