Vés al contingut

455 professionals d’atenció primària de l'ICS estan realitzant amb UCF un curs d'Innovació en processos assistencials centrat en la gestió de la demanda

UCF
ipa-atencio-primaria_simulador.jpg

Aquesta setmana, 455 professionals de l'Institut Català de la Salut (ICS) han iniciat el curs d'Innovació en processos assistencials en l'atenció primària, una iniciativa formativa de 20 hores que posa èmfasi en la gestió eficient de la demanda.

ipa-atencio-primaria-simulador-nuria

Aprofundint en qüestions crítiques per als professionals de l'atenció primària, aquest curs aborda temes com la sobrecàrrega, l'accessibilitat, les urgències i altres qüestions rellevants que es presenten en l'activitat diària de la consulta.

Entre els continguts d'aquesta formació destaquen les discussions sobre agendes, oferta i demanda, accessibilitat i longitudinalitat, així com l'impacte de diverses eines organitzatives de gestió de la demanda, com circuits d'urgències, gestió infermera de la demanda, programació per motius, proactivitat i el model organitzatiu UBA3.

En consonància amb la idea que els processos es milloren més eficaçment allà on succeeixen les coses, aquest curs implementa una nova metodologia d'aprenentatge basada en un simulador de processos, inspirat en jocs d'estratègia. L'ús d'aquest entorn de simulació ofereix als professionals un entorn segur per experimentar i comprendre l'impacte de les seves decisions en temps real, proporcionant una velocitat d'aprenentatge més accelerada.

ipa-atencio-primaria-simulador-sala-espera

L'objectiu d'aquesta formació pràctica és capacitar els professionals per aplicar les metodologies i filosofies de gestió més innovadores i modernes, fomentant la millora contínua en els processos assistencials.

Aquesta iniciativa suposa una oportunitat per millorar les habilitats dels professionals de l'atenció primària i contribuir a una prestació de serveis de salut més eficient i centrada en el pacient.

Cal destacar que aquest curs és finançat per la Unió Europea a través del programa NextGenerationEU. A partir de gener de 2024 s'obrirà la inscripció a la resta de professionals de l'atenció primària que vulguin fer aquest curs.